Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek

Kovászolt pizza gluténmentesen

2024. 05. 11. 17:48:34 Zsolt
Kovászolt pizza gluténmentesen
Rizs-köles-tápióka lisztből sült pizza

Ezzel a módszerrel nagyon finom GM pizzát tudsz készíteni házilag

Azoknak is ízleni fog, akik búzalisztes pizzához vannak szokva. gluténmentes pizza házilag


Hozzávalók: ( 3 kis-közepes pizzához )

Egy csomagban is kapható ( olíva és só nincs a csomagban )


Pizzatészta készítése

- Mérd ki egy keverőtálba a liszteket, 10 g sót, 1 adag kovászt, és keverd össze szárazon.
- Gyúrjad, dolgozd össze a már előre elkészített 
pizza alappal.
- Amikor már homogén, sikerült belegyúrni az összes száraz összetevőt, akkor pucold meg a kezeidet a tésztától.
- Nedves kézzel tudod úgy formázni a lágy tésztát, hogy már nem fog a kezedre tapadni.

- Vágd el háromba, formázz belőlük golyókat GM pizza tészta
- Tedd deszkára, takard le konyharuhával, vagy egy tállal. Melegebb helyen hagyd kovászolódni 12-18 órát. A tészta kb duplájára fog feljönni.

Ötletek a kelesztéshez


Pizzatészta formázása, nyújtása

Hagyományos módon nem fogod tudni kinyújtani, de ezzel a kis trükkel könnyedén megoldható a feladat.

- Tedd az egyik megkelt tészta kupacot sütőpapír közepére.
- Fektess a tetejére folpack fóliát. Ez megakadályozza, hogy a kezedre tapadjon a lágy tészta.
- A közepéről a széle felé kezdd el kinyomkodni, lapítani úgy, hogy a széle nem lapul el.
- Ha kész a formázás, húzd le a fóliát a tésztáról. Jöhetnek a feltétek, és a sütés.


GM pizza sütése

- Melegítsd elő a sütőt 210 fokra egy lapos tepsivel együtt. Adj neki vagy 20 percet, hogy teljesen átforrósodjon.
- Sütőpapírral együtt csúsztasd a forró tepsi közepére.
- Süsd készre 10 perc alatt 210 fokon.

Tartalomhoz tartozó címkék: gluténmentes kovászolt pizza