Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek

GM barna kenyér házilag

2024. 05. 10. 16:32:43 Zsolt
GM barna kenyér házilag
Cirok-rizs-tápióka alapú cipó

Barna kovászolt cipó adalékok nélkül, gluténmentes lisztekből

 



Hozzávalók:

Egy csomagban is meg tudod venni az összes hozzávalót

Tuningolhatod tökmaggal és a napraforgómaggal vagy egyéb magokkal, összesen kb. 20 g mennyiségben.


Barna cipó sütése I.

- Mérd ki egy keverőtálba a 3x100 g lisztet, 11 g sót, 1 adag kovászt, és keverd össze szárazon.
- Dolgozd össze, gyúrd egyenletesre előre elkészített
kenyér alappal.
- Amikor már homogén, sikerült belegyúrni az összes száraz összetevőt, akkor pucold meg a kezeidet a tésztától.
- Nedves kézzel tudod úgy formázni a lágy tésztát, hogy már nem fog a kezedre tapadni. Formázz belőle kerek, vagy hosszúkás cipót.
- Zárt kelesztő tálban melegebb helyen hagyd kovászolódni 12-18 órát. A tészta kb duplájára fog feljönni.
- Melegítsd elő 30 percen keresztül a sütőt 260 fokra, a sütőedénnyel, vaslábassal, római tállal együtt - kinek mi elérhető.
- Óvatosan fordítsd a tenyeredbe a megkelt tésztát, és tedd a sütőedény közepére, zárd vissza a forró edényt.
- Vedd vissza a hőfokot 230 fokra, és így süsd a kenyeret 1 órán keresztül.


Barna cipó sütése II. (kenderrel és kölessel)

A recept teljesen azonos az előző cirok cipóéval, csak a lisztek változatosabbak benne: 100 g cirokliszt, 50 g rizsliszt, 50 g kölesliszt, 100 g tápiókaliszt, 20 g kendermag.
Tuningolhatod tökmaggal és a napraforgómaggal vagy egyéb magokkal, összesen kb. 20 g mennyiségben.


Ötletek a kelesztéshez

Tartalomhoz tartozó címkék: gluténmentes kenyér-cipó kovászolt