Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek
GM kenyérkovász 12 adag hosszan kovászolt péksüteményhez
2.800 Ft
Menny.:csomag

GM kenyérkovász 12 adag hosszan kovászolt péksüteményhez

2.800 Ft
Menny.:csomag

Kenyérkovász keverék 12 adag kovászolt pékáru házi készítéshez - gluténmentes termékekhez is
A tasakban
tejsavbaktériumok és élesztő kultúrák keveréke található. Olyan törzseket választottunk a termék összeállításakor, amelyek egymást támogatva egészséges anyagokat termelnek, és lehetővé teszik a hosszabban fermentált kenyerek és más péksütemények otthoni készítését. Az így készült pékáruk finomabbak, hosszabban elállnak és egészségesebbek is mint a gyors módszerekkel készülő társaik. Különösen igaz ez a gluténmentes változatokra.

Tudsz olyan gluténmentes kenyeret sütni, ami bárki számára nagyon finom. Rugalmas, nem morzsálódik, adalékmentes, szabadon variálható, egészséges, hosszan eláll, nem túl drága - itt találod a recepteket

Összetevők:

- tejsavbaktériumok
- válogatott élesztőgomba törzsek
- inulin (prebiotikus növényi rost)
a baktériumok és élesztők hordozóanyagai:
- maltodextrin, szacharóz, laktóz

Leírás

A hosszan kovászolt pékáru egészségesebbnek számít több okból is, amelyek közül a legfontosabbak a következők:

Jobb emészthetőség: A kovászolási folyamat során a tejsavbaktériumok lebontják a glutént és a keményítőt, így az ilyen kenyér könnyebben emészthető, különösen azok számára, akik gluténérzékenyek, de nem cöliákiások.

Alacsonyabb glikémiás index: A kovászos kenyér lassabban emeli meg a vércukorszintet, mivel a fermentáció során a szénhidrátok részben lebomlanak. Ez előnyös lehet a cukorbetegeknek és azoknak, akik stabil vércukorszintet szeretnének fenntartani.

Javított tápanyagfelszívódás: A fermentáció során a fitátok (fitinsavak), amelyek megkötik a tápanyagokat és megakadályozzák azok felszívódását, részben lebomlanak. Ezáltal a kovászos kenyér fogyasztása növelheti a kalcium, magnézium, vas és cink felszívódását a szervezetben.

Probiotikus hatások: Bár a sütés során a tejsavbaktériumok nagy része elpusztul, a kovászolás folyamata mégis hozzájárulhat a bélflóra egészségéhez, mivel elősegíti a jó baktériumok növekedését az emésztőrendszerben.

Hosszabb eltarthatóság: A kovászos kenyér természetes módon tovább friss marad és lassabban penészedik, mivel a fermentáció során keletkező savak természetes tartósítószerként működnek.

"A kovásszal hosszan fermentált kenyér pozitív tulajdonságai több ponton is megjelennek. Az érlelés javítja a pékáru tápértékeit, beleértve a csökkenő glikémiás indexet, a javuló tulajdonságú rostokat, a növekedő biológiai hozzáférhetőséget mikro tápanyagok és fitokemikáliák terén. Az élesztők és a tejsavbaktériumok együttesen kedvező élettani hatással rendelkező metabolitokat termelnek és képesek a gabonában lévő egészséges tápanyagok biológiai hozzáférhetőségét növelni. Az élesztők képesek a gabona antioxidáns kapacitását javítani a fenolos anyagok hozzáférhetőbbé tétele révén. Ez az enzimatikus degradációnak és a strukturális lebontásnak köszönhető. A hosszú kovászos fermentáció a fitinsavak fitáz-független defoszforilációjához vezet. A fitinsavak olyan kelátok, melyek fontos ásványokat tartalmaznak, tehát ez a degradáció jelentősen elősegíti a vas, a cink, a kalcium és a magnézium ionok biológiai hozzáférhetőségét" (De Vuyst et al., 2011).