Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek

GM magvas kenyér házilag

2025. 03. 15. 00:00:00 Zsolt
GM magvas kenyér házilag
köles-rizs-tápióka alapú sokmagos cipó

Sokmagvas kovászolt cipó adalékok nélkül, gluténmentes lisztekből

Hozzávalók:

Egy csomagban is meg tudod venni az összes hozzávalót


Világos cipó sütése I.

- Mérd ki egy keverőtálba a 3x100 g lisztet, 11 g sót, 1 adag kovászt, és keverd össze szárazon.
- Gyúrjad, dolgozd össze a már előre elkészített 
kenyér alappal.
- Amikor már homogén, sikerült belegyúrni az összes száraz összetevőt, akkor pucold meg a kezeidet a tésztától.
- Nedves kézzel tudod úgy formázni a lágy tésztát, hogy már nem fog a kezedre tapadni. Formázz belőle kerek, vagy hosszúkás cipót.
- Zárt kelesztő tálban melegebb helyen hagyd kovászolódni 12-18 órát. A tészta kb duplájára fog feljönni.
- Melegítsd elő 30 percen keresztül a sütőt 260 fokra, a sütőedénnyel, vaslábassal, római tállal együtt - kinek mi elérhető.
- Óvatosan fordítsd a tenyeredbe a megkelt tésztát, és tedd a sütőedény közepére, tedd vissza rá a tetejét.
- Vedd vissza a hőfokot 230 fokra, és így süsd a kenyeret 1 órán keresztül.


Ötletek a kelesztéshez

Tartalomhoz tartozó címkék: gluténmentes kenyér-cipó kovászolt