Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek

Kenyértészta alap készítése

2024. 06. 21. 10:35:19 Zsolt
Kenyértészta alap készítése
 Adalék és gluténmentes

Ígérem egyszerű lesz. Pár perc munkával elkészítheted a GM cipó, pizza, lángos, kifli, zsömle... rugalmas alapját. Ez lesz a gluténmentes tésztáid legfontosabb része. Ez biztosítja, hogy szinte bármilyen lisztből szabadon süthess soha nem látott minőségű hidratált pékárukat. Kovászolhatod, vagy kelesztheted élesztővel is.
Véget ért a kilométeres összetevő listák korszaka. Felejthetőek a szódabikarbónával és sütőporral fújt kenyérnek látszó képződmények.

Mostantól finom, egyszerű, kovászolható, egészséges!


Kenyértészta indításhoz készíts elő egy kisebb lábost, egy botmixer, 4 dl vizet, 45 gramm GM alapot

vagy

Pizzatészta, lángos indításhoz készíts elő egy kisebb lábost, egy botmixer, 4 dl vizet,  35 gramm GM alapot


Így csináld:

 

  • Melegítsd forrásig a 4 dl vizet, egy keskenyebb, magasabb lábosban.
  • Egy mozdulattal öntsd bele a vízbe az előre kimért alapot.
  • Azonnal állj neki a botmixerrel, és lendületesen keverve mixeld addig, amíg teljesen sűrű, és csomómentes lesz. (kb. 1 perc)
  • Hagyd hűlni legalább fél órát. Elkészült a tészta alapod.

Tippek:

Próbálj olyan lábost választani, ami 1-2 literes, magasabb, keskenyebb formájú. Ebben tudod a legkönnyebben csomómentesre mixelni az alapot.
Amikor forrásban van a víz, zárd el a tűzhelyet, gyors mozdulatokkal öntsd a vízbe a port, és azonnal állj neki a mixelésnek. Így lesz csomómentes az alap.
Óvatosan dolgozz, nehogy leforrázd magad!

Gluténmentes péksütik receptjei

Tartalomhoz tartozó címkék: gluténmentes kenyér-cipó pizza