Leírás
A csomagban válogatott gomba törzsek, és tejsavbaktériumok keveréke található. Akár egyszerű bolti tejből (2.8-3.5%) is elkészítheted a krémes állagú, tiszta illatú, krémes aromákkal rendelkező házi kefiredet. Bővebben a kefirről
Pár lépés mindössze:
- Oldj fel 1 csapott adagolókanál port 1 evőkanál langyos vízben
- Keverd bele 1 liter tejbe, és zárd le ( kis levegő maradjon a tej fölött, mert a gomba igényli az oxigént )
- Hagyd savanyodni és megalvadni 1 napig szobahőmérsékleten ( 22-24°C lenne ideális )
- Kóstold meg frissen is, aztán tedd hűtőbe
- Zárt edényben, hideg érés közben aromásabb és szénsavasabb lesz
- Legalább egy hétig nem romlik a minősége
YoBiotik Kefir keverék összetevői:
Debaryomyces hansenii
Candida colliculosa
Lactococcus lactis subsp. Cremoris
Lactococcus lactis subsp. lactis biovar diacetylactis
Lactococcus lactis subsp. Lactis
Leuconostoc
Streptococcus thermophilus.
hordozó anyag: laktóz emulzió