Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek
GM kenyérkovász 24 adag hosszan kovászolt péksüteményhez
5.300 Ft
Menny.:csomag

GM kenyérkovász 24 adag hosszan kovászolt péksüteményhez

5.300 Ft
Menny.:csomag

Kenyérkovász keverék 24 adag kovászolt pékáru házi készítéshez - gluténmentes termékekhez is
A tasakban
tejsavbaktériumok és élesztő kultúrák keveréke található. Olyan törzseket választottunk a termék összeállításakor, amelyek egymást támogatva egészséges anyagokat termelnek, és lehetővé teszik a hosszabban fermentált kenyerek és más péksütemények otthoni készítését. Az így készült pékáruk finomabbak, hosszabban elállnak és egészségesebbek is mint a gyors módszerekkel készülő társaik. Különösen igaz ez a gluténmentes változatokra.

Tudsz olyan gluténmentes kenyeret sütni, ami bárki számára nagyon finom. Rugalmas, nem morzsálódik, adalékmentes, szabadon variálható, egészséges, hosszan eláll, nem túl drága - itt találod a receptet

Összetevők:

- tejsavbaktériumok
- válogatott élesztőgomba törzsek
- inulin (prebiotikus növényi rost)
a baktériumok és élesztők hordozóanyagai:
- maltodextrin, szacharóz, laktóz

Leírás

A kovásszal hosszan fermentált kenyér pozitív tulajdonságai több ponton is megjelennek. Az érlelés javítja a pékáru tápértékeit, beleértve a csökkenő glikémiás indexet, a javuló tulajdonságú rostokat, a növekedő biológiai hozzáférhetőséget mikro tápanyagok és fitokemikáliák terén. Az élesztők és a tejsavbaktériumok együttesen kedvező élettani hatással rendelkező metabolitokat termelnek és képesek a gabonában lévő egészséges tápanyagok biológiai hozzáférhetőségét növelni. Az élesztők képesek a gabona antioxidáns kapacitását javítani a fenolos anyagok hozzáférhetőbbé tétele révén. Ez az enzimatikus degradációnak és a strukturális lebontásnak köszönhető. A hosszú kovászos fermentáció a fitinsavak fitáz-független defoszforilációjához vezet. A fitinsavak olyan kelátok, melyek fontos ásványokat tartalmaznak, tehát ez a degradáció jelentősen elősegíti a vas, a cink, a kalcium és a magnézium ionok biológiai hozzáférhetőségét (De Vuyst et al., 2011).