Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek

Joghurt mandulából

Joghurt mandulából

Hogyan készül finom joghurt mandulából - recept

A növényi joghurtokról általában itt

Mandulát azért érdemes alapanyagként választani a növényi joghurtokhoz mert kellően magas fehérjetartalmú növényi tej készíthető belőle. Értékes ásványi anyagok, és telítetlen zsírsavak forrása. Először készítünk egy finom növényi tejet belőle, majd baktériumok segítségével megalvasztjuk joghurtnak. A boltokban azért nem lehet hasonlót sem kapni, mert az így készített joghurt elég sérülékeny. Annyira finom szerkezetű a fehérje-alvadék, ami a vizet magába zárja. Nem is hasonlít a bolti habart-krémes szerkezetű joghurtokra. Pihe-könnyű, probiotikus, csodálatos!


Mandulatej joghurt fehérje alvadással

- valódi alvasztott joghurt állag
- tejmentes, laktózmentes, finom
- 30 g mandulából 2 dl joghurt lesz
- prebiotikus, probiotikus
- a kész joghurt bifido és acidofil baktériumokban dúskál, probiotikus

Érdemes az alábbi néhány lépést követve elkészíteni a mandula joghurtot, mert valódi alvasztott növényi joghurt élménye semmihez sem hasonlítható.
grammos mérleg az áruházban )


Hozzávalók:


Oltóvíz készítése zabpehellyel

A zabpehely szerepe a receptben, hogy extra savakkal, kellemes aromákkal egészítse ki a mandula joghurt ízét. Akár el is hagyható, vagy növelhető is a mennyisége ízlés szerint. Ha kihagyod, akkor az A4Y kultúrát 1 evőkanálnyi vízben oldd fel előre. A többi lépés nem változik.

  • Áztass be 25 g hideg vízbe 5 g zabpelyhet, és 1/2 adagolókanál A4Y joghurt kultúrát, és tedd félre

Mandulatej készítése

  • Szárazon keverj össze 30 g mandulalisztet, 2,5 g cukrot, majd keverd 200 g hideg vízbe
  • Melegítsd közepes lángon, keverés közben éppen forrásig, és azonnal vedd le a tűzről amikor forrni kezd
  • Botmixerrel, vagy turmixban magas fordulaton mixeld fél percig
  • Finom szűrőn, szűrőzsákon keresztül öntsd át egy tiszta edénybe, akár többször egymás után, hogy hamarabb hűljön

Beoltás az oltóvízzel, joghurt alvasztása

  • Amikor a mandulatej 46 fok alá hűlt, akkor szűrőn keresztül öntve keverd hozzá a zabpehellyel készült oltó levét
  • Tedd tégelybe, üvegbe, dunsztold, óvd a kihűléstől 4-5 órán keresztül
  • Megalvadt? Megszilárdult? Kóstold meg, hogy kellően savanykás-e számodra. Folytasd a fermentálást, ha még nem érzed késznek.
  • A kész joghurt azonnal fogyasztható, de a hűtőben érlelés további aromákat is hozzáad, és a szilárdsága is nő a joghurtodnak. Hosszan eláll, finom marad hetekig.

Készíts fermentált mandulakrémet a szűrőben maradt főtt mandulából!