Így tudsz a mandulatej készítésekor visszamaradt főtt mandulából finom krémet fermentálni
Mandulatej és mandulajoghurt készítésekor a mandulaliszttel főtt tejből kiszűrjük a szilárd részeket. Ha összedolgozzuk sóval, kevés olajjal, fűszerekkel, majd így beoltjuk és fermentáljuk, akkor értékes és finom növényi krémhez jutunk. Használhatjuk vaj helyettesítésére is.
A szobahőmérsékletre visszahűlt mandulamasszát egy villa segítségével keverd össze jódmentes sóval, kevés kókuszolajjal ( vagy egyéb számodra szimpatikus olajjal ) Fűszerezd, ha szükségét érzed.
Keverj bele 1/2 adag Fermentáló startert.
Tedd zárt üvegbe, és hagyd fermentálódni 2 napon át szobahőmérsékleten.
Ezután hűtőben érleld tovább még legalább egy napig.
Elkészült a finom mandulakrém! :)