Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek

Mandulakrém fermentálva

Mandulakrém fermentálva

Mandulakrém mandulalisztből

Így tudsz a mandulatej készítésekor visszamaradt főtt mandulából finom krémet fermentálni

Mandulatej és mandulajoghurt készítésekor a mandulaliszttel főtt tejből kiszűrjük a szilárd részeket. Ha összedolgozzuk sóval, kevés olajjal, fűszerekkel, majd így beoltjuk és fermentáljuk, akkor értékes és finom növényi krémhez jutunk. Használhatjuk vaj helyettesítésére is.

A szobahőmérsékletre visszahűlt mandulamasszát egy villa segítségével keverd össze jódmentes sóval, kevés kókuszolajjal ( vagy egyéb számodra szimpatikus olajjal ) Fűszerezd, ha szükségét érzed.
Keverj bele 1/2 adag
Fermentáló startert.

Tedd zárt üvegbe, és hagyd fermentálódni 2 napon át szobahőmérsékleten.
Ezután hűtőben érleld tovább még legalább egy napig.

Elkészült a finom mandulakrém! :)