Növényi joghurt alap mix, alvasztható növényi tejek készítéséhez - 200 g -
Könnyedén készíthető a segítségével élőflórás növényi joghurt. Ebből a mixből olyan növényi tejet tudsz készíteni, ami lehetővé teszi az alvadással készülő joghurtok és más savanyított - alvasztott tejtermékek vegánbarát készítését. Első lépésként olyan növényi tejet készítünk, ami kellő mennyiségű és minőségű fehérjét tartalmaz, ezért fermentálással - savanyítással megalvasztható, ettől sűrűsödik be.
Az ilyen módon készített joghurt állagában és ízében is méltó társa az állati tejekből készült termékeknek.
Bővebben a növényi joghurtokról
Így készül:
1.) Alvasztható növényi tej készítése joghurt mixből:
- Melegíts forrásig egy liter vizet.
- Botmixer segítségével keverj bele egy tasak joghurt mixet.
- Öntsd át szűrőzsákon, hogy teljesen sima legyen a tej.
Az így készített finom növényi tejet fel tudod használni a szokásos módon italként, kávéba, ételekbe.
2.) Növényi tej alvasztása joghurtnak:
- Hagyd kihűlni 45 °C alá.
- Keverj bele egy kanál A4Y joghurt kultúrát.
- Dunsztold be 6-8 órára, vagy tedd joghurtkészítő gép-be 43°C / 6 óra beállítással.
- Kóstold meg a friss joghurtot, nézd meg, hogy sikeresen megalvadt-e?
- Ha elkészült, megszilárdult és kellően savanykás, akkor tedd hűtőbe. Ha még nem érzed teljesen késznek, akkor folytasd a dunsztolást még 1-2 órán keresztül.
Fogyaszd müzlivel, gyümölcsökkel, magokkal, öntetekkel! Jó étvágyat!
Összetevők: organikus rizstejpor, kókusztejpor, lóbab fehérje, inulin, tápóka, akácia rost
Tápérték 100 g termékben:
1700 kJ / 405 kcal
|
Energia
|
Zsír
|
14,1 g
|
Ebből telített zsírsav
|
12,8 g
|
Szénhidrát
|
45,3 g
|
Cukor
|
8,8 g
|
Rost
|
16,4 g
|
Fehérje
|
16,1 g
|
0,1 g
|
Só
|
|