Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek
Növényi joghurt alap mix -200 g-
1.500 Ft
Menny.:db

Növényi joghurt alap mix -200 g-

200 g
1.500 Ft
Menny.:db

Növényi joghurt alap mix, alvasztható növényi tejek készítéséhez - 200 g -

Könnyedén készíthető a segítségével élőflórás növényi joghurt. Ebből a mixből olyan növényi tejet tudsz készíteni, ami lehetővé teszi az alvadással készülő joghurtok és más savanyított - alvasztott tejtermékek vegánbarát készítését. Első lépésként olyan növényi tejet készítünk, ami kellő mennyiségű és minőségű fehérjét tartalmaz, ezért fermentálással - savanyítással megalvasztható, ettől sűrűsödik be.
Az ilyen módon készített joghurt állagában és ízében is méltó társa az állati tejekből készült termékeknek.

Bővebben a növényi joghurtokról


Így készül:

1.) Alvasztható növényi tej készítése joghurt mixből:

- Melegíts forrásig egy liter vizet.
- Botmixer segítségével keverj bele egy tasak joghurt mixet.
- Öntsd át szűrőzsákon, hogy teljesen sima legyen a tej.
Az így készített finom növényi tejet fel tudod használni a szokásos módon italként, kávéba, ételekbe.

2.) Növényi tej alvasztása joghurtnak:

- Hagyd kihűlni 45 °C alá.
- Keverj bele egy kanál A4Y joghurt kultúrát.
- Dunsztold be 6-8 órára, vagy tedd
joghurtkészítő gép-be 43°C / 6 óra beállítással.
- Kóstold meg a friss joghurtot, nézd meg, hogy sikeresen megalvadt-e?
- Ha elkészült, megszilárdult és kellően savanykás, akkor tedd hűtőbe. Ha még nem érzed teljesen késznek, akkor folytasd a dunsztolást még 1-2 órán keresztül.

Fogyaszd müzlivel, gyümölcsökkel, magokkal, öntetekkel! Jó étvágyat!

Összetevők: organikus rizstejpor, kókusztejpor, lóbab fehérje, inulin, tápóka, akácia rost

Tápérték 100 g termékben:

1700 kJ / 405 kcal

Energia

Zsír 14,1 g
Ebből telített zsírsav 12,8 g
Szénhidrát 45,3 g
Cukor 8,8 g
Rost 16,4 g
Fehérje 16,1 g
0,1 g