Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Kategóriák / Termékek

Tahinis sütőtökkrém fermentálva

2020. 10. 16. 00:00:00
Tahinis sütőtökkrém fermentálva

Élőflórás sütőtökkrém

Fermentált sütőtökkrém recept sütőtök

A szószhoz felsorolt alapanyagok csak ötletek. Ha az olívaolaj, mustár, bors, méz benne van, már nagyon finom! A többi csak ráadás. 

  • a sütőtököt megmosom, hosszában félbevágom
  • a magokat kikanalazom
  • 2 centis szeleteket vágok belőle
  • a szeleteket késsel meghámozom
  • olívaolajjal kikenem a tepsit, és elrendezem a sütőtököt
  • pikáns öntetet készítek hozzá: 5 ek. olívaolaj, 1ev mustár, bors, 1ek. balzsamecet, 1kk chili pehely, kis siracha szósz, 1ek. kecap manis, vagy 1ek. méz, esetleg 1 ek. pad thai szósz, gránátalma szósz
  • minden darabot megkenek a szósszal
  • 5-8 gerezd fokhagymát pucolok, és a tökdarabok közé szórom.
  • 150 fokos gőzölős sütőben puhára sütöm, kb 1 óra alatt. (vagy 180 fokos sütőben alufólia alatt sütöm 1 órát)
  • ha teljesen megpuhult, 180 fokon, légkeveréssel megpirítom 10-15 perc alatt, fólia nélkül
  • krumplitörővel (vagy villával) pépesítem, amíg homogén, szálas-pépes szerkezetű lesz
  • 1ev tahinit keverek bele (ha nagyon sűrű, 1ev vízzel higítom)
  • pár csepp citromlevet, és kevés reszelt citromhéjat keverek hozzá

Akár tálalható is, mert máris nagyon finom. Hogyan lesz élőflórás, és tartós? A langyos krémbe keverj bele 1 adag zöldség savanyítót, takard le szorosan (pl: folpack) és egy napig hagyd savanyodni szobahőmérsékleten.

Tedd hűtőbe 1-2 napra, mielőtt feltálalnád. Szeretnéd még fokozni az élményt? Tálald pirítóssal!

Tartalomhoz tartozó címkék: élőflórás növényi növényi krém