Ezzel a módszerrel nagyon finom GM pizzát tudsz készíteni házilag
Azoknak is ízleni fog, akik búzalisztes pizzához vannak szokva.
Hozzávalók: ( 3 kis-közepes pizzához )
- 1 adag kész pizza alap ( 400 g )
- 50 g kölesliszt
- 100 g rizsliszt
- 100 g tápiókaliszt
- 10 g jódmentes só
- 10 g olívaolaj
- 1 adag GM kenyékovász
Egy csomagban is kapható ( olíva és só nincs a csomagban )
Pizzatészta készítése
- Mérd ki egy keverőtálba a liszteket, 10 g sót, 1 adag kovászt, és keverd össze szárazon.
- Gyúrjad, dolgozd össze a már előre elkészített pizza alappal.
- Amikor már homogén, sikerült belegyúrni az összes száraz összetevőt, akkor pucold meg a kezeidet a tésztától.
- Nedves kézzel tudod úgy formázni a lágy tésztát, hogy már nem fog a kezedre tapadni.
- Vágd el háromba, formázz belőlük golyókat
- Tedd deszkára, takard le konyharuhával, vagy egy tállal. Melegebb helyen hagyd kovászolódni 12-18 órát. A tészta kb duplájára fog feljönni.
Pizzatészta formázása, nyújtása
Hagyományos módon nem fogod tudni kinyújtani, de ezzel a kis trükkel könnyedén megoldható a feladat.
- Tedd az egyik megkelt tészta kupacot sütőpapír közepére.
- Fektess a tetejére folpack fóliát. Ez megakadályozza, hogy a kezedre tapadjon a lágy tészta.
- A közepéről a széle felé kezdd el kinyomkodni, lapítani úgy, hogy a széle nem lapul el.
- Ha kész a formázás, húzd le a fóliát a tésztáról. Jöhetnek a feltétek, és a sütés.
GM pizza sütése
- Melegítsd elő a sütőt 210 fokra egy lapos tepsivel együtt. Adj neki vagy 20 percet, hogy teljesen átforrósodjon.
- Sütőpapírral együtt csúsztasd a forró tepsi közepére.
- Süsd készre 10 perc alatt 210 fokon.