A kendermag íze nagyon kellemes, az olajos magvak körében helyezhető el legjobban. Enyhén diós, fenyőmagos, napraforgós ízeket hordoz, de egyedi, kissé fűszeresebb aromával rendelkezik. Íze nem tolakodó, így könnyen beilleszthető különböző ételekbe, anélkül, hogy dominálná azokat. Különösen jól érvényesül salátákban, müzliben, joghurtban, smoothiekban, vagy akár kenyérsütéshez. A kendermagot nyersen, pörkölve, vagy őrölve is fogyaszthatjuk, ami még több ízvariációt tesz lehetővé.
Sokoldalú, különösen tápláló étel:
Extrém magas a fehérjetartalma (31%), ráadásul az összes esszenciális aminosav megtalálható benne. Gazdag omega-3 és omega-6 zsírsavakban, különösen a linolénsavban és alfa-linolénsavban. Ezek az esszenciális zsírsavak hozzájárulnak a szív- és érrendszer egészségéhez. Magas rosttartalma elősegíti az emésztést, javítja a bélműködést és hozzájárul a teltségérzethez, ami segíthet a testsúly kontrollálásában. A kendermag gazdag E-vitaminban, foszforban, káliumban, magnéziumban, kénben, kalciumban, vasban és cinkben. Ezek az ásványi anyagok és vitaminok elengedhetetlenek az általános egészség fenntartásához. Az E-vitamin tartalmának köszönhetően a kendermag erős antioxidáns hatással rendelkezik, amely segít a sejtek védelmében az oxidatív stressz ellen.
Energia
|
2781 kJ / 664 kcal
|
Zsír
|
48 g
|
Ebből telített zsírsav
|
5,2 g
|
Szénhidrát
|
3,1 g
|
Cukor
|
2,6 g
|
Rost
|
6,0 g
|
Fehérje
|
34 g
|
Só
|
0,03 g
|
|